LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Kranjske investicije v šport in rekreacijo

Mestna občina Kranj je v septembru začela z obnovo Športnega parka Tivoli Golnik, pod Šmarjetno goro postavlja fitnes na prostem, na Planini 1 pa kolesarski poligon oz. pumptrack
Ključne besede: Mestna občina Kranj, športni park Golnik, fitnes na prostem, Šmarjetna gora, pumptrack, Planina1
Na Golniku poteka obnova Športnega parka Tivoli Golnik. Doslej je ta zemljišča, ki se nahajajo južno od regionalne ceste Kranj–Tržič, upravljala Klinika Golnik, proti koncu lanskega leta pa jih je prenesla v last MOK. Ta bo zdaj obnovila tamkajšnji športni park s športnimi igrišči, saj je zaradi dolgoletnega nezadostnega vzdrževanja v slabem stanju in deloma tudi nevaren za uporabo. Ker je to edina športna površina z rokometnim, košarkarskim, odbojkarskim igriščem in baliniščem v KS Golnik, je za lokalno prebivalstvo več kot dobrodošla in potrebna. Zemljišča bodo odslej namenjena športno-rekreativni dejavnost in medgeneracijskemu sodelovanju, saj je v bližini vrtec in stanovanjsko naselje. MOK bo tako preplastila vsa tri igrišča s finim asfaltom v skupni kvadraturi najmanj 1.600 m2 ter na vseh obnovila talne označbe. Zamenjali bodo košarkarske table z obroči in rokometne gole z mrežo, na odbojkarskem in rokometnem igrišču pa namestili lovilno mrežo v dolžini najmanj 60 metrov ter ograje v dolžini približno 40 metrov. Na balinarski stezi bodo nasuli pesek in utrdili najmanj 80 m2 površin ter obnovili leseno ograjo. Skupna vrednost investicije je nekaj manj kot 66.000 evrov, od tega bo država prispevala nekaj manj kot 23.000, MOK pa skoraj 43.000 evrov. Dela bodo predvidoma zaključena v novembru. Fitnes ob vznožju Šmarjetne gore Dela potekajo tudi pod Šmarjetno goro. Tam bodo v kratkem zgradili betonsko ploščo, nato pa nanjo postavili poligon za vadbo na prostem. MOK bo temu projektu namenila 23.500 evrov, plezala z dobavo in montažo pa bo prek pogodbe Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez doniralo podjetje SIJ, d. o. o.. Doslej je v Sloveniji 14 podobnih poligonov in tudi kranjski bo imel svojega ambasadorja, uspešnega kolesarja Mateja Mohoriča. Otvoritev nove pridobitve za rekreacijo bo predvidoma v sredini oktobra. Kolesarski poligon na Planini 1 Na Planini 1, na območju zelenice med stanovanjskimi bloki, potekajo priprave za gradnjo kolesarskega poligona oziroma pumptracka z dostopnimi potmi in urejeno okolico z urbano opremo. Nov asfaltni kolesarski poligon bo namenjen različnim ciljnim skupinam (otroci, mladina) in tako primeren za vse velikosti koles, rolke, rolerje in skiroje. Skupna površina poligona in zelenih površin bo 230m2. Skoraj 16.500 evrov vreden projekt bo končan predvidoma do začetka novembra.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)