LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Slovenci s tovornjaki odšli pomagati Hrvatom, ki jih je prizadel potres! Iz prve roke izvedeli, kaj trenutno najbolj potrebujejo ...

Glavni pobudnik humanitarne akcije Marinko Šintić iz Dobove, na noge pa je dvignil že celotno Posavje.
Ključne besede: potres, pomoč, zbiranje, Hrvaška, Petrinja, Slovenija, solidarnost
Slovenija se je hitro in solidarno odzvala na pomoč Hrvaški ter danes malo pred 10. uro iz Ljubljane poslala novo pošiljko s humanitarno pomočjo za prizadete v potresu v Petrinji. Uprava za zaščito in reševanje je Hrvatom namenila predvsem nastanitveno opremo za prebivalce, šotore s kompletom za ogrevanje in razsvetljavo, postelje in spalne vreče. Tudi mnoge slovenske humanitarne organizacije aktivno zbirajo pomoč za prizadete v potresu.V akcijo pa so stopili tudi srčni posamezniki, prostovoljci predvsem iz obmejnih Slovenskih krajev. Iz Rogaške Slatine je na pot proti Petrinji že krenilo nekaj tovornjakov zbrane pomoči. Danes so tudi na Gorenjskem posamezniki in društva zbirali topla oblačila, odeje, posteljnino in hrano. Foto: Simona Potočar AgrežTudi v Posavju že dva dni zavzeto zbirajo odeje, sanitetni material, konzervirano hrano in vodo – glavni pobudnik humanitarne akcije je Marinko Šintić iz Dobove, na noge pa je dvignil že celotno Posavje. V izjavi je povedal, zakaj se je odločil za takšno akcijo in kakšen je odziv Slovencev. Zbiranje pomoči je organiziral na določenih mestih v okoliških krajih (Dobova, Brežice, Čatež), kamor so ljudje lahko prinesli tisto, kar lahko podarijo.Poslušaj avdioMarinko Šintić iz Dobove:Foto: Simona Potočar AgrežV veliko pomoč pri organizaciji in izvedbi je tudi Simona Potočar Agrež, sicer vodnica reševalnega psa, ki ima že veliko izkušenj v kriznih situacijah v Posavju. Poslušaj avdioSimona Potočar Argež:Aktivna prostovoljka je pomagala že v času begunske krize in v mnogih reševalnih akcijah pogrešanih oseb s svojimi reševalnimi psi.Poslušaj avdioSimona Potočar Argež Povedala je še, kakšno je trenutno stanje po potresu in kaj še lahko podarite prizadetim, ki se ta hip borijo s stisko, so brez domov in brez osnovnih sredstev za življenje.Poslušaj avdioSimona Potočar Argež: Foto: Simona Potočar Agrež V kriznih časih in težkih situacijah se vedno izkaže, kako solidarni smo lahko Slovenci, kako  hitro in učinkovito priskočimo na pomoč, če se le aktivira nekaj pogumnih posameznikov, ki spodbudi še ostale. Velik bravo vsem, ki pomagate!  


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)