LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

V Gornji Radgoni bo v ponedeljek stekla gradnja večnamenske športne dvorane

Februarja letos je bil s podpisom gradbene pogodbe o izgradnji večnamenske športne dvorane narejen prvi korak, pred dnevi mu je s položitvijo temeljnega kamna sledil drugi, v ponedeljek pa se začenja gradnja
Ključne besede: Gornja Radgona, gradnja, večnamenska, športna, dvorana, temeljni, kamen
V Gornji Radgoni so pred dnevi položili temejni kamen za izgradnjo večnamenske športne dvorane. Radgonski župan Stanislav Rojko je ob tem povedal: »Danes je ta temeljni kamen zaveza za včeraj in jutri…predstavlja težko prehojeno pot in želje po dosegu cilja, za katerega z današnjim dogodkom simbolično postavljamo trdne temelje – to je težko pričakovana večnamenska športna dvorana v Gornji Radgoni.«Na prostoru, kjer bo izgrajena nova dvorana, so župan (Stanislav Rojko), podžupan David Roškar, ravnatelj Osnovne šole Gornja Radgona (Dejan Kokol), direktor Direktorata za šport - Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (mag. Darko Repenšek), člana občinskega sveta in častnega gradbenega odbora (Dušan Zagorc in Brane Klun), direktor GDO, gradnja, dom, okolje, d.o.o. - izvajalec gradbenih del (Igor Klemenčič), učenka 6. razreda OŠ Gornja Radgona (Lana Ahmeti) in učenec 9. razreda OŠ Gornja Radgona (Tine Čuk) slovesno položili temeljni kamen ob pričetku gradnje dvorane. Gradnja nove dvorane se bo pričela v ponedeljek, 22. junija. Zgradila pa se bo tik ob obstoječi telovadnici Osnovne šole Gornja Radgona in bo zadovoljevala standarde in normative šolskega športa ter, predvsem po površinah, standarde in normative za 1. državno ligo za rokomet, odbojko, futsal in košarko. Poleg omenjenih se bodo v dvorani lahko izvajale še številne druge športne panoge. Postavljena bo tudi plezalna stena, predvidene so tribune s 530 sedeži. Po izgradnji dvorane bo sledila še rekonstrukcija obstoječe telovadnice za potrebe spremljajočih prostorov nove dvorane (prostori kabinetov za učitelje športa, manjša telovadnica za drobnozrnate vsebine, fitnes, skladišča opreme, slačilnice, sanitarije, tuširnice).Občina je poleg lastnih finančnih sredstev v proračunih za investicijo dodatno pridobila nepovratna sredstva Eko sklada za nepovratne finančne spodbude, v višini 494.880 evrov, odločitev Eko sklada glede sofinanciranja rekonstrukcije obstoječe telovadnice se še čaka. Pridobljena so sredstva Fundacije za šport iz razpisa za gradnjo športnih objektov in površin za šport v naravi, v višini 65.000 evrov, za del investicije, ki jo bo Občina financirala iz lastnih virov pa bo občina pridobila ugoden bančni kredit.Izvedba gradbenih del bo predvidoma potekala v dveh fazah in sicer I. faza - izgradnja večnamenske športne dvorane mej junijem 2020 in junijem 2021 ter druga faza - celovita rekonstrukcija obstoječe šolske telovadnice med junijem 2021 in junijem 2022 (skrajni rok avgust 2022).


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)