LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

V Kranju spet na voljo sistem KrSKolesom

Novost sta dve dodatni postaji, razširitev mreže izposoje koles v štiri gorenjske občine ter mobilna aplikacija za lažjo uporabo sistema
Ključne besede: KRsKolesom, kolo, Kranj, postaje
Sistem KRsKOLESOM, največji elektrificirani sistem za izposojo koles v državi, ki bi se moral po zimski pavzi zagnati že sredi marca, a je odprtje ustavila epidemija virusa covid-19, bo od petka, 24. aprila, spet na voljo. Novost sta dve dodatni postaji, razširitev mreže izposoje koles v štiri gorenjske občine ter mobilna aplikacija za lažjo uporabo sistema, tisti z aktivnim lanskim letnim paketom pa lahko sistem uporabljajo še do konca maja. S sistemom KRsKOLESOM Mestna občina Kranj (MOK) uresničuje zavezanost trajni mobilnosti, teži pa k cilju, da bi bil sistem postopoma na uporabo skozi celo leto. Občanom bo letos na 28 elektrificiranih postajah po Kranju in okolici na voljo 92 navadnih in 68 električnih koles, novi postaji sta odslej tudi v Parku Brdo in pred Kulturnim domov Predoslje. Poleg tega se je MOK z občinami Naklo, Tržič, Radovljica in Jesenice dogovorila še za širitev mreže izposoje koles v skupnem sistemu Gorenjska.bike; v kratkem bo na voljo spletna stran z vsemi potrebnimi informacijami. Predvidoma že v maju bo tako v omenjenih občinah možna izposoja koles v sosednjih občinah, in to z istim paketom. Odslej na voljo tudi mesečni paket Za uporabo sistema je možen nakup letnega paketa, kjer cena ostaja nespremenjena (za navadna kolesa 25, za električna kolesa 50 evrov), po novem pa je na voljo tudi mesečni paket: za navadna kolesa bo treba odšteti deset, za električna 20 evrov. Paket se lahko kupi prek uradne spletne strani sistema KRsKOLESOM ali prek novo vzpostavljene mobilne aplikacije mobiln.si app. Ta omogoča registracijo uporabnika, izposojo kolesa, pregled uporabniškega profila in še nekatere druge funkcije.   Higiena rok je ključna Še pomembna informacija: uporabniki sistema KRsKOLESOM z aktivnim lanskim letnim paketom lahko sistem uporabljajo še do konca maja, poslovalnica Turistično-informacijskega centra Kranj (TIC Kranj), kjer je prav tako možen nakup paketov, pa je trenutno zaprta zaradi epidemije. Glede tega je treba opozoriti tudi pri izposoji koles: higiena rok je bistvenega pomena za preprečevanje možnosti okužbe, zato je razkuževanje rok obvezno pred in po izposoji kolesa. Je pa pri vožnji s kolesom, s katero si med drugim krepimo telo na svežem zraku, veliko manjša možnost okužbe kot pri ostalih vrstah javnega prevoza.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)