LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Združitev bolnišnic še vedno razburja

Več kot 16 tisoč podpisov proti združitvi Bolnišnice Topolšica s celjsko bolnišnico
Ključne besede: Jana Kotnik Poderšič, Ministrstvo za zdravje, Bolnišnica Topolšica, Splošna bolnišnica Celje, Marjan Ferjanc
Civilna iniciativa za ohranitev Bolnišnice Topolšica je do zdaj zbrala že 16.450 podpisov proti združitvi bolnišnice  s Splošno bolnišnico Celje. Ministrstvu za zdravje pa očitajo hitenje in pomanjkanje argumentov v podporo združevanju. Na ministrstvu pa odgovarjajo, da bodo pred združitvijo pregledali vsa tveganja in naredili podrobno analizo finančnega stanja bolnišnice. Kot pravi Jana Kotnik Poderšič iz Ministrstva za zdravje, se bodo po teh analizah  opredelili do vseh tveganj in jih poskušali pred združitvijo čim bolj zmanjšati. Če vsi ti pogoji ne bodo izpolnjeni, bodo na ministrstvu odstopili od združevanja bolnišnic. Direktor Splošne bolnišnice Celje Marjan Ferjanc je poudaril, da bi projekt združevanja obeh bolnišnic potreboval drugačne časovne okvire, ob dorečenih vsebinah po njegovi oceni okoli osem let. Ob tem je opozoril tudi na vpliv sistema plačevanja s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki po njegovih besedah v trenutni obliki ne daje nikakršne podpore združevanju, saj se ne prilagaja morebitnim organizacijskim spremembam. Hitenje s sklepom vlade ni dobro za nikogar, ocenjuje Ferjanc, ki je na navedbe civilne iniciative odvrnil, da pri tem projektu nikakor ne gre za sovražni prevzem. V. d. direktorja Bolnišnice Topolšica Jurij Šorli pričakuje, da se s priključevanjem k celjski bolnišnici za prebivalstvo Koroške in Savinjsko-Šaleške regije ohrani najmanj enak obseg storitev, kot jih bolnišnica izvaja danes. Glede zaključnega poročila revizij poslovanja Bolnišnice Topolšica pa je dejal, da izkazuje ugodno poslovanje bolnišnice v rednem delu, medtem ko glede bremen iz preteklosti navaja, da jih bolnišnica sama ni sposobna pokrivati. Sicer pa po Šorlijevih besedah meseci negotovosti drago stanejo bolnišnico, saj najboljši kader intenzivno išče zaposlitev drugje.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)