LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

300 milijonov € naložb, 2000 delovnih mest v BTC

Podpis sporazuma o novi cestni infrastrukturi za izvedbo 300 milijonov evrov naložb na širšem območju BTC Cityja Ljubljana
Ključne besede: BTC, MOL, sodelovanje, sporazum, ceste
Danes je bil podpisan Sporazum o zagotavljanju sočasnega razvoja gospodarskih projektov in državne infrastrukture za izvedbo 300 mio EUR naložb na širšem območju BTC Cityja Ljubljana. V Kristalni palači so sporazum podpisali: predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal, minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, predsednik uprave družbe DARS dr. Tomaž Vidic in direktor Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo Damir Topolko. Podpisniki so k sporazumu pristopili s ciljem nadaljevanja gospodarskega razvoja na širšem območju BTC Cityja Ljubljana, za kar pa je nujna čimprejšnja zagotovitev sodobne prometne infrastrukture. Nov sporazum obeta tako nove naložbe kot tudi infrastrukturni razvoj. To posledično zagotavlja gospodarsko rast, nove zaposlitve ter zadovoljstvo gospodarskih subjektov, meščanov in obiskovalcev na celotnem jugovzhodnem delu Ljubljane. Sporazum je posledica skupne ugotovitve podpisnikov, da so na širšem območju BTC Cityja Ljubljana predvidene nove naložbe domačih in tujih partnerjev: IKEA, Mercator, Slovenske železnice, družba BTC. Predvidena je tudi izgradnja Intermodalnega logističnega terminala Ljubljana, ki se bo raztezal na površini 180.000 kvadratnih metrov in bo tako eden največjih kopenskih terminalov v osrednji in jugovzhodni Evropi. Predlaganih posegov v izboljšanje prometne situacije, dogovorjenih v danes podpisanem sporazumom, je skupno deset, med drugim so to: rekonstrukcija priključka Šmartinske ceste na hitro cesto H3 (severna obvoznica);izgradnja polnega priključka hitre ceste na Leskoškovo cesto;rekonstrukcija priključka Letališke ceste na avtocesto A1;rekonstrukcija krožišča na Bratislavski cesti v križišču z Leskoškovo;ureditev dodatnega prometnega pasu na Bratislavski cesti proti severni obvoznici;izgradnja krožišča na Leskoškovi cesti južno od novega priključka;razširitev Letališke ceste v štiripasovnico. Financiranje in izvedba posameznih odsekov je v pristojnosti družbe DARS, Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo in Mestne občine Ljubljana. Infrastruktura bo v skladu s terminskim planom v celoti dokončana do leta 2020, določeni posegi se bodo zaključili že prej.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)