LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Čisto veselje v Ljubljani - za pomoč otrokom v stiski

Teden v Zeleni prestolnici Evrope, ko lahko z ločenim zbiranjem odpadnega materiala pomagate otrokom.
Ključne besede: čisto veselje, Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope, Botrstvo, odpadni material, Snaga, Gorenje Surovina
V času, ko je Ljubljana Zelena prestolnica Evrope, lahko Ljubljančani storijo tudi nekaj dobrega za otroke v stiski. V tednu med 25. in 29. januarjem 2016 bodo lahko občani v okviru akcije Čisto veselje na zbirnih mestih ljubljanske Snage in podjetja Gorenje Surovina v posebne zabojnike odložili odpadni material, s tem pa pomagali otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Označeni zabojniki akcije Čisto veselje za ločeno zbiranje odpadnega papirja, odpadne električne in elektronske opreme, jeklenega odpada ter barvnih kovin bodo postavljeni na osrednji ljubljanski tržnici, v Snaginih zbirnih centrih na Barju (Cesta dveh cesarjev 101) in na Povšetovi 2, v zbirnem centru Gorenja Surovine na Cesti dveh cesarjev 370 ter ob gasilskem domu Črnuče. Informacije o akciji Čisto veselje so objavljene tudi na spletni strani www.cistoveselje.si. Delovni čas posameznih zbirnih točk: Osrednja ljubljanska tržnica (bližina Vodnikovega spomenika), LjubljanaDelovni čas: ob delovnikih med 10. in 15. uro ter v soboto med 9. in 13. uro. Zbirni center Barje, Cesta dveh cesarjev 101, Ljubljana Delovni čas: od ponedeljka do petka med 6. in 18. uro; ob sobotah do 14. ure. Zbirni center Povšetova, Povšetova 2, LjubljanaDelovni čas: od torka do sobote med 11. in 18. uro. Zbirna točka ob gasilskem domu v Črnučah (Primožičeva ulica), LjubljanaDelovni čas: od ponedeljka do petka med 9. in 11. uro ter popoldne med 15. in 17. uro. Gorenje Surovina d.o.o., Cesta dveh cesarjev 370, LjubljanaDelovni čas: od ponedeljka do petka med 6.30 in 14.30 uro; ob sredah do 18. ure.     Ves zbrani material bo ob koncu akcije ovrednoten, izkupiček pa namenjen za letovanja otrok in mladostnikov iz socialno šibkih družin. V lanskem letu so v okviru vseslovenske akcije Čisto veselje zbrali sredstva za počitnice 120 otrok s čustvenimi in z vedenjskimi motnjami. Mnogim so prvič omogočili letovanje, akcija pa bo v pomladnih mesecih znova potekala tudi po vsej Sloveniji.  


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)