09. 01. 2016 ob 11:23
Italijanska jed s čokoladnim preobratom!
Ključne besede: sobotna sladica, čokoladna lazanja, italija, okusno
Kdo ne pozna lazanje, sočne specialitete, ki je že vrsto let ena izmed bolj znanih in priljubljenih italijanskih jedi.Kaj praviš na njeno čokoladno verzijo? :)
Sestavine:1. Podlaga
Keksi (graham, albert, ... lahko tudi Oreo piškoti, vendar je v tem primeru postopek malenkost drugačen - glej spodaj rubriko "Alternativa")
2. Svetla krema
500 ml smetane
200 g Mascarpone sira (ali drug kremni sir)
50 g sladkorja v prahu
2 žlici mleka
ščep soli
3. Temna krema
2 paketa instant čokoladnega pudinga brez kuhanja
1 l mleka
Postopek:
V posodi smešaj mascarpone sir z dvema žlicama mleka. V drugi posodi zmešaj smetano, sladkor v prahu in ščep soli, nato pa počasi v zmes primešaj Mascarponejevo mešanico.
Po navodilih pripravi instant puding brez kuhanja. Litru mleka dodaj dva praška in z mešalnikom mešaj priblžno 1 minuto.
Pekač napolni s čokoladnimi piškoti in premaži s svetlo kremo. Ko je prva plast povsem namazana, jo premažeš s temno kremo. Nato ponoviš postopek in ponovno polagaš piškote. Postopek toliko časa ponavljaš, da ti zmanjka tako keksov, kot tudi obeh krem.
Po vrhu lahko posuješ čokoladne kapljice ali kakav v prahu, nato pa vse skupaj postaviš v hladilnik za 4 ure. Če ti uspe seveda toliko časa zdržati. :)
Alternativa
Namesto čokoladnih graham keksov lahko uporabiš tudi odlične Oreo pikote, ki so pravi hit pri pripravi raznoraznih sladic. Vzameš 36 Oreo piškotov, jih zdrobiš in zmešaš z dvema žlicama stopljenega masla. Zmes razporediš po pekaču in nadaljuješ z zgornjim postopkom. Če pa želiš zadevo še bolj čokoladno pojačati pa lahko eno plast kreme zamenjaš s plastjo Nutelle! Dober tek! :)