LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Zanimanje pojenja

Gimnazije niso več prva izbira
Ključne besede: Informativni dni, Prva gimnazija Maribor, Srednja elektro-računalniška šola Maribor, Pušnik Herman, Žnidarič Srša Irena
Tudi v Mariboru, drugem največjem izobraževalnem središču v Sloveniji, je moč danes čutiti utrip informativnih dni, ki potekata danes in jutri. Osnovnošolci in srednješolci se odločajo, kje bodo nadaljevali izobraževanje. Za mariborske gimnazije še vedno velja precejšnje zanimanje, čeprav se vpis vanje v zadnjih letih zmanjšuje. To nam je potrdil Herman Pušnik, ravnatelj Prve gimnazije Maribor, ki ima letos razpisanih 200 mest za vpis v prvi letnik. Omenjeno dejstvo je pripisal spremenjenim trendom zaposlovanja, nič manj zanemarljiv pa ni vpliv manjše populacije osnovnošolcev. Ne glede na to Pušnik verjame, da bo Prva gimnazija Maribor zapolnila vsa razpisana mesta. Da se osnovnošolci, tudi pod vplivom staršev, vse pogosteje odločajo za izobraževalne programe, ki predstavljajo deficitarne poklice, pa je mnenje Irene Srša Žnidarič, direktorice Srednje elektro-računalniške šole Maribor. Ob tem Žnidaričeva poudarja, da v zadnjih letih njihova šola beleži porast zanimanja ter izraža upanje, da bo temu tudi v prihodnje tako. Ob gimnazijah in tehnično usmerjenih izobraževalnih programih ne gre prezreti zanimanja za zdravstvene poklice. Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor bo v program zdravstvene nege to leto vpisala kar 112 kandidatov.


Raba piškotkov | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Pravila nagradnih iger | Seznam predvajanih del

© 2023 - radio1.si. Vse pravice pridržane.
Spletno mesto uporablja spletne piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, varnosti ter analitiko obiska spletnega mesta. Piškotki so neškodljivi in ne beležijo vaših osebnih podatkov, gesel ali ostalih spornih informacij. Več o piškotkih na radio1.si.
Za še boljšo uporabniško izkušnjo se uporablja zunanji servis, kamor se povezuje vaš brskalnik:
YouTube API (YouTube's Terms of Service, Google Privacy Policy)