Ta nenavaden trik bo popolnoma spremenil okus vaše kave!
05. 10. 2025 ob 10:30
Strastni ljubitelji kave se vedno znova trudijo izboljšati izkušnjo pitja svojega najljubšega napitka.
Strastni ljubitelji kave se vedno znova trudijo izboljšati izkušnjo pitja svojega najljubšega napitka.
Ne glede na to, ali gre za jutranji espresso, cappuccino ob zajtrku ali popoldansko ledeno kavo, na kakovost vplivajo številni dejavniki – od izvora in svežine kavnih zrn do tehnike priprave.Skrivni sestavni del za boljši okus kave
Ne glede na to, ali ima vaša kava sadne ali čokoladne note, se skoraj vedno pojavi rahel priokus grenkobe ali kislosti.
Dobra novica pa je, da obstaja en preprost dodatek, ki lahko uravnoteži okuse in vaš ritual pitja kave povzdigne na višjo raven. In ne, to ni sladkor – temveč ščep dimljene morske soli, poroča The Kitchn.Zakaj dodati sol v kavo?
Čeprav se morda sliši nenavadno, sol deluje skoraj čarobno pri nevtralizaciji naravne grenkobe v kavi.
Le ščep kakovostne dimljene morske soli ne bo le ublažil ostrih in kislih not, temveč bo vašemu napitku dodal tudi subtilno dimljeno kompleksnost, ki obogati vsak požirek.
Ta preprost trik poudari naravne arome kave, razkrije njeno skrito sladkost in ji doda globlji, bogatejši okus.Kako pravilno uporabiti sol?
Pomembno je poudariti, da običajna kuhinjska sol ni primerna. Najboljši rezultat boste dosegli z visokokakovostno, grobo morsko soljo.
Dovolj je že ščep ali dva, saj je takšna sol precej intenzivna.
Z naslednjo skodelico kave poskusite ta preprost trik – morda boste odkrili svojo novo najljubšo skrivnost popolne kave.Vir: N1 Hrvaška
Ključne besede: Kava, dodatek, sol, dimljena sol